Volledig scherm
De Millse mantelzorger Toos Lange.

Infomarkt moet mantelzorgers Cuijk weg naar hulp wijzen

CUIJK - Veel mantelzorgers weten niet wat er mogelijk is om zichzelf te ontlasten in hun langdurige zorg voorzieke dierbaren.

Zo bestaat er de zogeheten respijtzorg, waarbij de mantelzorg in een dagopvang of logeerhuis wordt overgenomen. Zorgprofessionals merken dat cliënten en mantelzorgers deze steun nodig hebben, maar er toch geen gebruik van maken.

Onbekend
Volgens een onderzoek van Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk komt dit vooral door deonbekendheid met vervangende zorg. Een groot symposium en een informatiemarkt over mantelzorg in de schouwburg van Cuijk kunnenmeer licht in de duisternis brengen. De markt wordtop 7 december gehoudenen moetde drempelbij mantelzorgers verlagen om zorg uit handen te geven.

Mantelzorgvriendelijk
Steunpunt-coördinator Marjo Mooren wil ook meer doen met bedrijven die 'mantelzorgvriendelijk' willen werken.

„Op ons symposium worden in deze regio de eerstecertificaten voor mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid uitgereikt. De vijfLand van Cuijkse gemeenten en enkele zorginstellingen zijn al zover. We hopen dat steeds meer bedrijven samen met hun werknemers willen kijken hoe werk en mantelzorg te combineren zijn. We merken dat dit een moeilijk bespreekbaar onderwerp is, vanwege angst voor ontslag."

Meer hierover, met onder meer interviews met tweemantelzorgers, in De Gelderlander van dinsdag 25 oktober en in onze e-paper.

Volledig scherm
Mantelzorger Magda van Hoof-Krouwel uit Sint Anthonis. © Theo Peeters

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo