Volledig scherm
De Eder heide bij Ede. © Herman Stöver

Ingreep moet dichtgroeien heide bij Ede voorkomen

EDE - Het ziet ernaar uit dat de houtopslag op de heide bij Ede snel een halt kan worden toegeroepen. Het Rijksvastgoedbedrijf, dat de Eder en Ginkelse Heide beheert, trekt de komende jaren een vast bedrag uit voor onderhoud. De zekerheid dat er geld is, zal een positief effect hebben op het beheer, denkt het RVB.

De toestand van het karakteristieke landschap ging de afgelopen jaren achteruit door een tekort aan geld voor beheer.

Bezorgd
Volgens de gemeente Ede waren veel Edenaren bezorgd over de toestand van het geliefde gebied. Met name op de Eder heide, vanuit Ede gezien aan de linkerzijde van de provinciale weg N224, slaat de houtopslag momenteel toe. Zonder actief beheer verliest de heide het van bomen.

Geld
Een woordvoerder van het RVB wil niet zeggen hoeveel geld er is vrijgemaakt voor het heidebeheer. Volgens hem is dat commercieel gevoelige informatie.Er is volgens hem al een inhaalslag ingezet. Kort geleden is 55 hectare heide bij de Hessenweg en Koeweg opgeschoond. Momenteel wordt gewerkt aan verwijderen van opslag langs de N224 (Ede-Arnhem), de Ginkelse Heide en het hondenlosloopgebied aan de rand van de Eder Heide.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo