Ingrid de Gelder en haar dochter Femke: ,,In Australië leefde ik echt in angst, bang voor de agressie van mijn ex.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid de Gelder en haar dochter Femke: ,,In Australië leefde ik echt in angst, bang voor de agressie van mijn ex.’’ © William Hoogteyling

Ingrid moest met dochter Femke terug naar Australië, naar de man die haar mishandelde

Ingrid de Gelder beleefde bizarre momenten, twee jaar geleden. Nadat haar Australische man haar had mishandeld, was ze tijdens een familiebezoek met haar dochter Femke in Nederland achtergebleven. Een Nederlandse rechter oordeelde dat ze haar dochter had ontvoerd en dat zij terug moesten naar Australië. Alle juridische kwesties, zoals de voogdij, moesten in het land van herkomst afgehandeld worden.

11 reacties

 • Guus Leussink

  2 jaar geleden
  We kennen nog steeds niet het verhaal van de andere kant. 
 • Bartus

  2 jaar geleden
  Het artikel niet gelezen vermoed ik Broeke, de uitspraak van de Australische rechter trekt u simpelweg in twijfel? Wat een domme en kortzichtige reactie om zonder enige feitenkennis deze uitspraak te doen. Het zegt veel over u, niet veel goeds helaas.
 • M. Broeke

  2 jaar geleden
  Ja ja...... en jij zelf hebt natuurlijk totaal geen aandeel in deze? De "boe" is letterlijk de "man"? Walgelijk hoe eenzijdig dit soort problematiek word geframed.
 • ARRA

  2 jaar geleden
  Familiebezoek in Nederland en drie dagen de tijd voor baan opzeggen, spullen inpakken en terugreis boeken naar Australië kan ik niet zo goed volgen. Echtscheiding gaat veelal met leed gepaard. Zeker wanneer er kinderen bij zijn betrokken en huiselijk geweld. Je kunt wel boos zijn op de Nederlandse Staat, maar je hebt zelf ook bepaalde verantwoordelijkheden. Verkeerde keuzen gemaakt waardoor er problemen zijn ontstaan??? Voor rechterlijke uitspraken over geen contact meer tussen vader/moeder en kinderen zijn wel bewijzen nodig in zowel Australië als Nederland. 
 • P3T3R

  2 jaar geleden
  En dan vind men het raar dat mensen dit laat meer dan beu zijn! Want volgens de politici gaat het hier zo goed en mogen we niet klagen, bah!