Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de Posbank bij Rheden na de moord op Alex Wiegmink in 2003. © Hans Broekhuizen/DG

Inmiddels 25 tips over Posbankmoord op Alex Wiegmink (video)

RHEDEN/ DREMPT - Bij de politie zijn inmiddels 25 tips binnengekomen over de moord op Alex Wiegmink in 2003. Deze zaak, bekend als de Posbankmoord, is onlangs heropend door een coldcaseteam van de politie, dat het dossier opnieuw tegen het licht heeft gehouden.

De tips zijn gegeven na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond, waarin de zaak werd besproken. Daarna kwamen in eerste instantie al tien tips binnen, in de loop van de avond kwamen daar nog eens vijftien tips bij.

Inhoud
Over de inhoud daarvan kan de politie nog niets zeggen, in het kader van het onderzoek. „Het rechercheteam gaat nu eerst bezig met het beoordelen en uitzoeken van de tips. Uiteraard hopen wij dat er iets tussen zit waarmee we verder kunnen”, zegt een politiewoordvoerder.

Die verwacht dat er na de herhaling van Opsporing Verzocht, vandaag om 11.40 uur op NPO2, nog enkele tips bij komen. Voor degene die de gouden tip geeft die leidt tot een oplossing in deze zaak, ligt nog altijd een bedrag van 20.000 euro klaar.

Erp
Alex Wiegmink (44) kwam op 20 januari 2003 niet thuis na een rondje hardlopen op de Posbank in Rheden. Zijn groene Opel Omega met daarin zijn stoffelijk overschot werd later op de avond uitgebrand teruggevonden in de bossen bij het Brabantse Erp.

Audi
In de uitzending werd duidelijk dat daarvoor twee mannen worden gezocht, die waarschijnlijk in een blauwe Audi 80 reden ten tijde van de moord op de Achterhoeker. Een van de mannen droeg mogelijk een zwart mutsje. Dat is gevonden in de buurt van de plek waar de auto van Wiegmink met daarin zijn lichaam in brand werd gestoken, aldus de politie dinsdagavond.

In het mutsje waren twee ogen geknipt. Ook is er dna-materiaal op gevonden. Dat heeft volgens de politie nog geen match opgeleverd. Daarnaast zat er ook een hondenhaar op de muts, waardoor de politie vermoedt dat een dader in 2003 een hond had.

Signalement
De politie heeft ook het signalement van de twee vermoedelijke daders gemeld. Het gaat om een man met een 'redelijk stevig postuur' die kalend was of kort haar had. De man was ten tijde van de geruchtmakende moord rond de 40 en moet nu dus ergens in de 50 zijn, aldus de politie. De tweede verdachte was slanker, met een normaal postuur en Zuid-Europees uiterlijk.

Bekijk hier het item van Opsporing Verzocht.