Volledig scherm
Bezoekers zondagmiddag tijdens de weeftentoonstelling in Zetten. foto: Erik van 't Hullenaar

Internationale weeftoppers exposeren in Zettense galerie

ZETTEN - Twee internationaal bekende kunstenaressen exposeren deze maand hun weefkunst bij galerie De Sleedoorn in Zetten.De Nieuw-Zeelandse Agnes Hauptli en haar Engelse collega Stacey Harvey-Brown halen beide hun inspiratie uit de natuur.

Het geologische thema wordt door de dames echter compleet verschillend in textiel vertaald.

Wollen
Hauptli maakt kleurrijke vormen in het platte vlak, Harvey-Brown weeft juist driedimensionale vormen in natureltinten. Haar wollen werken gaan vervolgens de wasmachine in. „Dit geeft vaak een verrassend effect. Water doet echt iets met de vormen", licht Harvey-Brown zondag tijdens de opening toe.

Creaties
De kunstenaressen, die regelmatig samen op reis gaan om inspiratie op te doen, verblijven deze maand in bed & breakfast De Koekebekke in Driel. Zo kunnen ze bijna elke dag in De Sleehoorn zijn om over hun werk te vertellen. Ook staat er een weefgetouw opgesteld, waarop Harvey-Brown laat zien hoe ze haar ruimtelijke creaties tot stand brengt.

Tot en met 27 november is de expositie te bezichtigen in de Zettense galerie, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag en donderdag gesloten.

Lees een uitgebreid verhaal over de expositie in de Gelderlander, editie Betuwe, of de e-paper van 7 november.