Volledig scherm
© De Gelderlander

Intocht met veel zwarte pieten in Arnhem (video)

ARNHEM - Sinterklaas zette zaterdagmiddag voet aan wal in Arnhem. Hij deed dat in gezelschap van veel zwarte pieten. 'Zoals het hoort', reageerden Arnhemmers.

Honderden kinderen, ouders en grootouders stonden de goedheiligman op te wachten aan de Rijnkade. Waarnemend burgemeester Boele Staal was een van de eersten die Sinterklaas de hand schudde. „Fijn dat we weer welkom zijn in Arnhem”, zei de Sint met een zware stem. Er werd muziek gemaakt. 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht', klonk het.

Erewacht en hofdames
Samen met een niet-geschminkte Spaanse erewacht en hofdames begon Sinterklaas aan een rondgang door de stad. Er liepen ook veel zwarte pieten mee in de stoet.

„'Ik vind de pieten opvallend zwart. Ik vind dat prima. Het is zoals wij vroeger Sinterklaas vierden”, zei Hans Paul van Doorn uit Arnhem. Voor zijn zoon Eran (5) is het de eerste keer dat hij het kinderfeest meemaakt. Hij vond het erg spannend.

Sfeer
De sfeer in Arnhem was goed. Onder de aanwezigen bevond zich ook een grote groep Afrikaanse studenten van hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. De studenten keken hun ogen uit. De aankomst van de goedheiligman werd met de mobiele telefoon gefotografeerd en gefilmd.

„Leuk hoor. Dit is de eerste keer dat ik Sinterklaas in het echt zie”, vertelt Fikiri Katiko uit Tanzania. Op zijn hoofd droeg hij een pietenmuts. „Gekregen op school'”, zei hij enthousiast.

Bekijk HIER een fotoalbum van de optochten in de regio. Heeft u zelf een mooie foto gemaakt? Mail dan naar online@gelderlander.nl, onder vermelding van naam en plaats van de optocht.

Nog heel even wachten. Sinterklaas Arnhem @dgarnhem pic.twitter.com/Mbl5jHqzgw — Pim Roelofs (@PimRoelofs) 12 november 2016

Volledig scherm
© De Gelderlander
Volledig scherm
De groep studenten. © De Gelderlander