Nu het dagelijkse aantal nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis is afgezwakt, starten ziekenhuizen de reguliere zorg weer op. Bijvoorbeeld het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen.
Volledig scherm
Nu het dagelijkse aantal nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis is afgezwakt, starten ziekenhuizen de reguliere zorg weer op. Bijvoorbeeld het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. © Paul Rapp

Inwoner Bronckhorst en Wijchen gestorven door corona, voor vijfde dag op rij hoogstens twee sterfgevallen in regio

NIJMEGEN - Voor de vijfde achtereenvolgende dag zijn er niet meer dan twee meldingen gemaakt van mensen uit de regio die zijn overleden aan het coronavirus. In de afgelopen 24 uur kwamen een inwoner van de gemeente Bronckhorst en een persoon uit Wijchen om het leven.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In voorgaande weken was vooral na het weekeinde weleens een kleine piek van het aantal sterfgevallen te zien, bijvoorbeeld na Koningsdag. Een verklaring daarvoor was dat niet alle overlijdens meteen worden gemeld.

In het verspreidingsgebied van De Gelderlander is het aantal gemelde sterfgevallen nu voor de vijfde dag op rij niet boven de twee uitgekomen. Daarmee is de groei van de hoeveelheid stergevallen flink afgezwakt.

Drie nieuwe coronapatiënten in ziekenhuis

Ook komen er dagelijks niet meer zoveel ziekenhuisopnames bij. Drie nieuwe coronapatiënten uit de regio zijn ten opzichte van woensdag in het ziekenhuis beland. Zij komen uit Doetinchem, Grave en Wijchen.

Het totale aantal ziekenhuisopnames voor deze regio staat nu op 1087. Alles bij elkaar zijn zeker 496 mensen aan het coronavirus overleden. 4140 inwoners zijn inmiddels positief getest op het virus.