‘Wandelklup Is het hier Oorlog?’ protesteert in 1982 tegen het militaristische karakter van de Vierdaagse.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Wandelklup Is het hier Oorlog?’ protesteert in 1982 tegen het militaristische karakter van de Vierdaagse. © Hans Steinmeier

Inwoners Rusland en Belarus niet welkom bij Vierdaagse, maar ze helemaal uitsluiten gebeurt niet

NIJMEGEN - Inwoners van Rusland en Belarus zijn vooralsnog niet welkom op de Nijmeegse Vierdaagse. Dat wil echter niet zeggen dat er geen Russen aan de wandelmars mogen meedoen: mensen met dubbele paspoorten - dus bijvoorbeeld én Russisch en Nederlands - kunnen zich gewoon inschrijven.

22 reacties

  • Theo Binnendijk

    1 jaar geleden
    DG schrijft dat zich ook eens een Russische militair heeft ingeschreven,maar in het verleden heeft er ooit een heel detachement Russen meegelopen. Een uitvaller heeft zelfs in Nijmegen zijn bruid gevonden, nieuws uit DG. Maar ik verwacht dit jaar helemaal geen militairen, ook niet uit Nederland. De situatie is er niet naar.
  • Wim Sonderen

    1 jaar geleden
    Wie zwijgt stemt toe.
  • M van Raaij

    1 jaar geleden
    Wat een statement: mensen die al nooit komen uitsluiten (Wit-Russen). En dan die 30 Russen die waarschijnlijk niet eens in Rusland wonen ook maar uitsluiten? Tenzij ze een dubbel paspoort hebben. Ik noem dit geen statement maar eerder stemming maken. Verdeel en heers. Daar zijn 'we' toch zo op tegen?
  • Japie Lamers

    1 jaar geleden
    Wat zal Putin er van schrikken, die slaap er niet meer van en hij ziet er al zo slecht uit.
  • Pedro Kantor

    1 jaar geleden
    We hebben het altijd over hoe burgers nooit het slachtoffer mogen zijn in een oorlog, en vervolgens stellen we altijd sancties in die...., drumgeroffel...., ALTIJD BURGERS TREFFEN! Alsof de gewone Rus of Belarus ook maar iets te zeggen heeft over het beleid van hun regeringen. Dat hebben wij toch ook niet? Onze regering heeft toch ook altijd meegedaan met elke oorlog die de VS begonnen is? Hadden wij inspraak over meedoen in Irak, Afghanistan en Mali?
  1. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
    PREMIUM

    Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

    Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”
  2. Lara de Brito moet haar Kamerzetel opgeven, door één stem op Volt: 'Tegen sommige dingen kun je je niet wapenen’
    PREMIUM
    5

    Lara de Brito moet haar Kamerzetel opgeven, door één stem op Volt: 'Tegen sommige dingen kun je je niet wapenen’

    Lara de Brito maakt geen deel uit van de gecombineerde GroenLinks/PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Het GroenLinks-lid uit Wageningen is de dupe van het stemgedrag van partijgenoot Debora Fernald. Het Zuid-Hollandse Statenlid stemde bij de verkiezing voor de Eerste Kamer op Volt en niet op haar eigen partij. Dat kostte GroenLinks een zetel. Net die ene die De Brito dacht in te nemen.
    Wageningen