Isabel (23) overleefde huidkanker en gaat nóóit meer onder de zonnebank: 'De onzekerheid was een hel'

ZALTBOMMEL - In de winter lekker naar de zonnebank om bij te kleuren? En in de zomer zoveel mogelijk zonnestraaltjes meepakken? Denk daar maar eens twee keer over na vandaag op Huidkankerdag. Jaarlijks gaan er namelijk 800 mensen dood aan de gevolgen van huidkanker door een melanoom*. En dat kan iedereen dus overkomen.

4 reacties

 • P3T3R

  3 jaar geleden
  Erg fijn voor haar dat ze het overleefd heeft. Maar zo te lezen is de persoon in kwestie echt niet dom. En toch ga je in deze tijd toch nog onder de zonnebank? Zij inmiddels niet meer gelukkig, maar vele anderen wel. Met de kennis die nu bekend is, vind ik het tenenkrommend dat mensen nog steeds onder de zonnebank gaan. En dan hebben we het nog niet over het gebruik van botox en ander vergif, alles ten faveure van het zogenaamde schoonheidsideaal. Goed dat ze mensen waarschuwt!
 • Pepijn

  3 jaar geleden
  Het gaat om de uv straling!  Komt van zon en zonnebank. 
 • Mening

  3 jaar geleden
  Medisch gezien klopt de tekst niet helemaal. Dat is toch kwalijk. Melanoom komt juist veel voor bij relatief jongere mensen en relatie met zon is zeker niet met zekerheid zo hoog te stellen.
 • Flow

  3 jaar geleden
  Wat zijn dan de andere alternatieve om bruin te worden dan? En hoe lang en hoe vaak ging ze eronder? Denk dat dat een enorm verschil maakt. Of dat nu onder de zonnebank is of in de echte zon.
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18