Janet Duursma (GroenLinks): ‘Schoon openbaar vervoer en schone energie’

Op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 11: Janet Duursma van GroenLinks.

Naam: Janet Duursma (52), Haarlo
Beroep: Docent maatschappijleer op een middelbare school in Zevenaar
Hobby’s: Wandelen, lezen, strategische gezelschapsspellen

Waarom in de politiek: ,,Ik ben van huis uit opgegroeid met het idee van solidariteit. We hebben het hartstikke goed in Nederland. Democratie is niet perfect, maar het is wel de minst slechte staatsvorm die we hebben. In de politiek kun je echt verschil maken. Eerst ben ik lid geweest van CPN, de voorganger van GroenLinks. Sinds 2006 ben ik actief in de politiek, eerst in de gemeenteraad van Rheden, en vanaf 2013 was ik lijsttrekker en fractievoorzitter van GroenLinks in Overijssel.”

Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Het klimaat natuurlijk, met de energietransitie en het opwekken van schone energie. Verder de natuur en het verbinden van natuurgebieden. Qua mobiliteit, tenslotte, willen we schoon openbaar vervoer.”

Volledig scherm
Janet Duursma - GroenLinks © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.