Volledig scherm
Ewout Dercksen met drummer Wim de Vries en Taeke Stol.. © PR

Jazzpodium in Koppelkerk Bredevoort

BREDEVOORT - De Koppelkerk, vrijplaats voor kunst en cultuur, transformeert zaterdag voor het eerst tot een jazzpodium.Het festival trapt af met een optreden van trio The Bobs met oud-Aaltenaar Ewout Dercksen.

Uit nieuwsgierigheid blies Ewout Dercksen als 15-jarig jochie wat stof van het instrument dat onder zijn bed lag en begon te experimenteren. „Het was de oude saxofoon van mijn broer, die er niets meer mee deed." Gelukkig maar, want Dercksen, die destijds op gitaarles zat, bleek een uitstekende blazer.

Liefde
„Na een half jaar oefenen kwam ik via mijn leraar Johan Meerdink bij Jazzewind in Winterswijk terecht, waar mijn liefde voor jazz ontstond." Pas na tien jaar nam hij afscheid van de vereniging en verhuisde hij naar Arnhem voor een studie aan het conservatorium. Uiteraard koos Dercksen het vak jazz. "Voor mij zit er logica in dit genre. Het blijft me altijd boeien."

Docent
De 52-jarige saxofonist is altijd bezig met muziek. Als blazer in bigbands, met optredens met dj's en het opnemen van cd's, maar ook als docent. „Muziek maken is noodzaak, maar voor het geld hoef je het niet te doen", weet Dercksen.

Lees een interview met Ewout Dercksen in De Gelderlander, editie Achterhoek, van vrijdag 11 november, of in de e-paper.