Volledig scherm
© ANP

Jeugdbeschermers vinden dat Arnhem te weinig betaalt

ARNHEM - Jeugdbeschermingsinstellingen William Schrikker Groep en Leger des Heils hebben zich niet ingeschreven voor het bieden jeugdbescherming en jeugdreclassering in de regio Arnhem.

Dat betekent dat het voor ouders met verslavingsproblemen uit Arnhem en omgeving onduidelijk is welke zorgaanbieder ervoor moet zorgen dat hun kinderen veilig kunnen opgroeien.

Datzelfde geldt voor ouders met een beperking of ouders met kinderen met een beperking.

Tarief te laag
De twee zorgaanbieders William Schrikker Groep (WSG) en het Leger des Heils vinden het tarief dat de gemeenten willen betalen te laag. Alleen Jeugdbescherming Gelderland heeft van de huidige partijen zich wel ingeschreven. Daarnaast hebben zich twee andere instellingen gemeld die ook jeugdzorg vanaf 1 januari willen bieden.

Dat zijn de instelling Coöperatie Jeugd Veilig Verder U. A. en de gezondheidsdienst Arnhem VLOWW. Volgens de WSG en het Leger des Heils zijn er geen instellingen die hun werk kunnen overnemen.

Gesprek
Mochten de nieuwe aanbieders daartoe niet in staat blijken te zijn dan dan wil wethouder Martijn Leisink uit Arnhem een gesprek te voeren met zowel de William Schrikkergroep als met het Leger des Heils. „Om de reden van niet inschrijven en elkaars uitgangspunten scherp te krijgen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Arnhem.