Volledig scherm
Foto: ANP

Jeugdzorg in regio Arnhem dreigt in de knel te komen

ARNHEM - De gespecialiseerde jeugdzorg dreigt in de regio Arnhem in de knel te geraken. Drie aanbieders van gespecialiseerde jeugdzorg in de regio Arnhem vinden het tarief dat de gemeenten willen betalen te laag. Een van de drie, de William Schrikker Groep, dreigt te stoppen met het leveren van jeugdhulp op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering.

Het Leger des Heils vindt gehanteerde tarief onacceptabel. Jeugdbescherming Gelderland noemt het tarief ook te laag.

Gesprekken
De drie partijen willen in gesprek met wethouder Martijn Leisink van de gemeente Arnhem. Zij vinden het onverteerbaar dat vele tientallen gezinnen en jongeren de dupe zouden worden van de ontstane situatie. Probleem is dat maandag de aanbesteding sluit. Tot die tijd wil Arnhem niet in dialoog omdat Europese aanbestedingsregels dat verbieden.

Norm
Volgens de drie organisaties hanteert de regio Arnhem een tarief dat 3 procent lager ligt dan de landelijk geadviseerde norm. Volgens de William Schrikker Groep en het Leger des Heils ligt het bedrag onder de kostprijs. De gemeente Arnhem wil niet reageren zolang de aanbestedingsprocedure loopt.