Volledig scherm
© Frans Nikkels

Jonge Achterhoeker (20) komt met exclusieve sneakerlijn

BORCULO - Een droom kwam uit toen de 20-jarige Borculoër Yorick Versteegen afgelopen maand eindelijk uit Portugal de dozen kreeg met daarin sneakers van zijn eigen schoenenmerk Diversity Paris.

'Dan maar zelf'
Versteegen liep vorig jaar vol trots in z’n splinternieuwe sneakers over straat, tot hij iemand tegenkwam die hetzelfde schoeisel droeg. De dure schoenen waren ineens niet zo bijzonder meer.

Toen werd ook het plan geboren om dan maar zelf exclusieve sneakers te ontwerpen en maakte hij de eerste schetsen. Versteegen besloot z’n hbo-studie Commerciële Economie aan hogeschool Saxion stop te zetten, om er alle aandacht aan te kunnen besteden.

Nu presenteert de jonge Achterhoeker een exclusieve sneakerlijn – Diversity Paris –, die in kleine aantallen handmatig gefabriceerd wordt in Portugal.

Diversity Paris
Hij kreeg mensen in de Amsterdamse schoenenwereld enthousiast. „Zij stuurden mij door naar de fabriek in Porto, waar m’n sneakers nu gemaakt worden. Het is speciaal dat ze die in een oplage van 100 paren wilden maken, want normaal doen ze dat niet. Dan moet je er minstens 300 afnemen. Maar ik heb goede afspraken gemaakt.”

Welkoop
Versteegen heeft een bijbaantje bij de Welkoopwinkel in Borculo, want van de schoenenlijn valt nog niet te leven. Maar gaat de sneaker eenmaal lopen, zullen ook de inkomsten hard gaan. Een paar kost namelijk 199 euro.