Volledig scherm
Foto: ANP

Jongen mishandelt tiener en slaat agent in gezicht

ARNHEM/VARSSEVELD - Een 16-jarige jongen uit Harreveld is vrijdagmiddag aangehouden voor een zware mishandeling op het treinstation van Varsseveld. Bij zijn aanhouding op het station in Arnhem sloeg hij ook nog een agent in het gezicht.

Volgens de politie werd er vrijdag rond 13.00 uur melding gedaan van een mishandeling op het station in Varsseveld.

Rake klappen
Op het perron stonden twee groepen jongens. Een groepje van vier en een groepje van ongeveer zes jongeren. Volgens getuigen en het slachtoffer werd het viertal geprovoceerd door de grotere groep. Uit het niks zou een van de jongens uit de kleinere groep, een 17-jarige jongen, hard in zijn gezicht zijn geslagen door een van de jongens uit de andere groep. Het slachtoffer kwam ten val en daarna werd hij nog tegen zijn hoofd geschopt.

Gebroken neus
Vervolgens stapten ze de trein in richting Arnhem. Het slachtoffer bleek na onderzoek in het ziekenhuis onder meer een gebroken neus te hebben. Hij mocht na zijn behandeling wel terug naar huis.

Beveiliger
Op het station in Arnhem werd de verdachte aangehouden voordat hij wilde overstappen op een andere trein. De jongen werd door agenten vastgepakt, maar hij zag toch kans zich los te rukken. Vervolgens sloeg hij een van de agenten in het gezicht. De jongen werd met de hulp van een beveiliger tegen de grond gewerkt en geboeid. De verdachte bleef zich ook na zijn aanhouding hevig verzetten.

Bedreiging
Onderweg naar het politiebureau bleef hij agressief en uitte hij allerlei beledigingen en ernstige bedreigingen richting de agenten. De politie heeft ook aangifte gedaan tegen de jongen. De tiener is vastgezet op het politiebureau voor onderzoek en verhoor.