Volledig scherm
Jongeren in gesprek met Nijmeegs wethouder Bert Frings (links).

Jongeren uit Dukenburg in actie tegen sluiting jongerencentrum (video)

NIJMEGEN - Ruim zestig Dukenburgers protesteren deze dinsdagavond bij het stadhuis tegen de sluiting van jongerencentrum Staddijk. Het centrum moet komend jaar dicht omdat de gemeente de subsidie van ruim 2,5 ton intrekt.

Onder luid gedrum van drumgroep The Originals, die oefent in het jongerencentrum, werd het protest ingeluid. „Het jongerencentrum is juist weer in opkomst nadat het lange tijd slecht ging. We oefenen er meerdere keren per week met twaalf jongens en zijn nieuwe groepen aam het opzetten. Ook op activiteiten is het steeds drukker met soms wel dertig man", zegt Luty Reigina van de band.

Kans
De protesterende menigte wil dat de gemeente het jongerencentrum nog een jaar de kans geeft om te groeien voordat de subsidie wordt ingetrokken. „Mijn danslessen lopen net goed, met 20 tot dertig deelnemers per avond. Nu sta ik straks op straat", aldus Maria Victoria Munoz Ramirez die danslessen geeft in het centrum.

Te weinig
Volgens wethouder Bert Frings verandert het besluit niet. Wel wordt het geld dat normaal naar het jongerencentrum gaat ingezet voor andere jongerenactiviteiten. „We zijn met de gemeente op veel activiteiten gaan kijken en zien er veel te weinig jongeren op af komen. Meer dan tien jongeren hangen er niet rond. We kunnen het niet verantwoorden om zoveel geld in een jongerencentrum te steken waar bijna niemand op af komt."

12 oktober 2016 Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.