Volledig scherm

Jongeren Westervoort leren acteren van Peter Faber (video)

WESTERVOORT - Acteur Peter Faber gaf zondag in Westervoort tien jongeren een acteerworkshop.Zij werken mee aan een korte voorlichtingsfilm van regisseur Paul Haans.

Het verhaal is gebaseerd is op het leven van Peter ter Horst, die inmiddels zeven jaar clean is na een drank- en drugsverslaving. Hij wordt vertolkt door de inmiddels ervaren Sol Vinken, onder andere bekend van de populaire serie Penoza.

Jongerencentra
„De voorlichtingsfilm duurt maximaal 10 minuten en is een onderdeel van een presentatie", weet Paul Haans (27). In 2017 wordt de film gepresenteerd aan middelbare scholen, gemeentes en jongerencentra in de regio."

Bewust
Doel? Lotgenoten en jongeren bewust maken. „Zij zien elementen uit de drugscarrière van ter Horst, althans, zo noem ik het", aldus Haans die in 2014 de film Leven maakte, waarin Faber speelt.

Pijn
De jongeren die de acteerworkshop volgden hingen aan de lippen van Faber die nog wel wat tips had. Zo adviseerde Faber dat je nooit moet proberen om een ander te worden. „Je moet jouw eigen energie, gevoel, gedachte geven aan degene die jij speelt. Deze film gaat over drugs. Denk dan aan pijn. Dat gevoel kent iedereen. En het fijne is, niemand weet wat jij op dat moment echt denkt."

Volledig scherm
Peter Faber geeft tips. Foto's Kelly Heerink
Volledig scherm
Jongeren in Westervoort krijgen acteerlessen van Peter Faber.