Volledig scherm
Het gebouw van De Duim (bouwjaar 1950) is zo lek als een mandje. © DG

Jongerencentrum De Duim verhuist naar De Cirkel

PANNERDEN - Het jongerencentrum van Pannerden krijgt een plek in verzamelgebouw De Cirkel en verhuist naar de overkant van de straat. De Duim krijgt een eigen ingang en komt op de plek van het steunpunt van de bibliotheek, die in het verzamelgebouw naar links opschuift.Hiermee is het probleem van de slechte behuizing van De Duim opgelost.

De Duim krijgt een eigen ingang en komt op de plek van het steunpunt van de bibliotheek, die in het verzamelgebouw naar links opschuift.

Geluidsoverlast
Een goed onderkomen voor het jongerencentrum betekent een eind aan de geluidsoverlast voor omwonenden. Dit speelt al vanaf 1993, omdat het gebouw (bouwjaar 1950) zo lek is als een mandje. Het bestuur van De Duim heeft de alternatieven onderzocht: sloop en vervangende nieuwbouw en grondige renovatie. Beide opties bleken te duur.

Stoelendans
Een provinciale subsidie van 130.000 euro in het kader van het subsidieprogramma 'Steengoed benutten' maakt de verhuizing met daaraan gekoppeld een interne stoelendans binnen De Cirkel mogelijk. „Met deze subsidie lag ook meteen vast dat De Duim een plek moest krijgen binnen De Cirkel", zegt welzijnswethouder Belinda Elfrink. "Die provinciale subsidie moet namelijk ten goede komen aan het hele dorp.”