Volledig scherm
Jongeren bij JC Staddijk. © Paul Rapp

Jongerencentrum Staddijk in Nijmegen nog een jaar open

NIJMEGEN - Het jongerencentrum Staddijk blijft in ieder geval nog een jaar open voor jongerenwerk.Het jaarbudget van 265.000 euro voor Dukenburgse jongeren is echter niet meer alleen beschikbaar voor het huidige bestuur van het centrum. Iedereen met ideeën en activiteiten voor jongeren van 16 tot 23 jaar kan er een beroep op doen.

Dat is het resultaat van het debat woensdagtijdens de gemeenteraadsvergadering.

Sluiten
Het centrum wist de afgelopen jaren te weinig jongeren naar de Staddijk te trekken. Burgemeester en wethouders kondigden daarom aan het centrum te sluiten en het geld beschikbaar stellen aan andere vormen van jongerenwerk. Veel politieke partijen schrokken woensdag van de aankondiging van het jongerencentrum dat Staddijk al op 1 januari 2017 sluit, als de subsidie wordt stopgezet. Een meerderheid van de raad wil het komend jaar laten onderzoeken of Staddijk te behouden is voor jongerenwerk en of er mogelijk andere activiteiten in plaats kunnen vinden.

Demonstratie
Er waren tientallen gebruikers van de Staddijk om te demonstreren voor behoud van het jongerencentrum. Er waren echter ook woordvoerders van De Lindenberg Aldenhof en de Urban Academy die vinden dat niet het complete budget voor jongerenwerk in Dukenburg naar de Staddijk moet gaan.