Volledig scherm
© Jamin

Joost wint 16 meter lang spookhuis op Facebook (video)

NIJMEGEN - Door een bericht op Facebook te liken heeft de 18-jarige Joost Eras uit Nijmegen een gigantisch spookhuis gewonnen. Snoepwinkelketen Jamin bouwt de 16 meter lange griezelkeet maandag 24 oktoberop voor zijn huis aan de 11e straat in Holtgesbroek.

Compleet met zombies, vogelspinnen en uiteraard pompoenen. „Echt super tof”, vertelt Joost. Jamin schreef de wedstrijd uit vanwege Halloween.

Meten is weten
„Ik had al een vermoeden dat ik zomaar eens de winnaar kon zijn, want een paar dagen geleden kwamen de mensen van het spookhuis al de straat opmeten. Want er moet natuurlijk wel genoeg plek zijn. Ik hoorde dat ze daarvoor ook in het centrum waren geweest. Daar was de plek te klein.”

Flyers
Hoe alles eruit komt te zien is ook voor Joost nog een raadsel. „Ik heb gehoord dat het spookhuis normaal op kermissen staat. Ook weet ik dat er geen karretjes zijn, dus je moet er zelf doorheen lopen.” De buurt is al op de hoogte van het spookhuis. „Ik heb al een stapel flyers uitgedeeld. Iedereen reageerde erg enthousiast.”

Joost mag het spookhuis die maandag om 19.00 uur openen. Om 21.00 uur gaan de deuren weer dicht.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo