Joris Gerritsen is de nieuwe hoofdredacteur van De Gelderlander
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Gerritsen is de nieuwe hoofdredacteur van De Gelderlander © Paul Rapp

Joris Gerritsen (44) nieuwe hoofdredacteur De Gelderlander: ‘Wij moeten het toonaangevende medium buiten de Randstad zijn’

Joris Gerritsen volgt Peter Jansen op als hoofdredacteur van de Gelderlander. Hij vindt dat de krant en site moeten doorgaan met het maken van eigen nieuws en het onthullen van misstanden, maar wil dat ze tegelijkertijd oog hebben voor het kleine nieuws. ,,Want in de dorpen wonen heel veel abonnees.”

2 reacties

 • Gert Stinissen

  5 maanden geleden
  Jan Bergmans slaat de spijker op de kop. Niet alleen politiek correct willen zijn maar luisteren naar zowel links als rechts en vaccinatie tegenstanders ook hun mening laten zeggen alsook de mensen die opmerkingen op het kabinet hebben. Wees breed en laat de mensen wat vaker meepraten in onderwerpen. Niet alles achter een slotje plaatsen maar meer vrijheid om te reageren ,er zijn meer meningen dan links en politiek correct.
 • Jan Bergmans

  5 maanden geleden
  Mooi, ga weer echte journalistiek bedrijven, stel ook de vragen achter de vragen, zeker als ze niet gesteld mogen worden. Blijf oprecht en zo neutraal mogelijk en laat bij ieder onderwerp de beide kanten van de mediale zien. Het lijkt me tegenwoordig niet zo moeilijk om je als mainstream krant te onderscheiden van andere mainstream kranten... Copy en Paste van ANP en gewoonweg plaatsen wat je gevraagd wordt, dat kan iedereen.
 1. Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede
  PREMIUM

  Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede

  Cumali A. uit Steenwijk wurgde in 2004 zijn nichtje Denise Celik in Enschede, vluchtte naar zijn ‘tweede thuis’ Turkije en werd bij verstek in Nederland veroordeeld tot tien jaar cel. Inmenging van het Ministerie van Justitie en Veiligheid ten spijt, is A. nog altijd niet gepakt. Terwijl de politie precies weet waar de veroordeelde is. Hoe kan dat? En hoe leg je dat uit aan Heike Celik, de wanhopige moeder van Denise? ,,Ik hoop dat hij in de hel belandt.”