Volledig scherm
© Roland Heitink

Kaartjes, bloemen en chocoladeletters voor gestoken docent

ELST - Dedocent Nederlands, die vrijdag door een brugklasser met een mes in zijn bil werd gestoken op hetOver Betuwe College in Elst is maandag, op de eerste lesdag na het steekincident van vrijdag,naar school gekomen. Hij wilde graag met zijn mentorklas praten over wat er vrijdag gebeurd is.

Veel leerlingen hadden bloemen, kaartjes, en chocoladeletters bij zich voor de man, om hem te steunen.

Slachtofferhulp
Op de schoollocatie aan de Van der Duyn van Maasdamstraat begon het eerste lesuur in het bijzijn van hulpverleners. Eén leerling heeft om slachtofferhulp gevraagd.

Rustig
De leraar maakt het naar omstandigheden goed, zegt OBC-directeur Charles Lohnstein. „Hij was heel rustig”, zegt Lohnstein. „Zijn zorg ging vooral uit naar de leerlingen.”

Populaire docent
Nadat hij zijn mentorklas had toegesproken, kregen ook andere klassen, op eigen verzoek, de onder leerlingen populaire docent op bezoek. „De kinderen wilden graag weten hoe het met hun docent Nederlands ging.”

Daarna ging de leraar weer naar huis, hij heeft het lesgeven nog niet hervat.

De jonge Arnhemmer die hem in zij bil stak, is geschorst zolang het politieonderzoek loopt. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ervaringen
Het lerarenkorps van de school kwam al voor de lessen bijeen, in het bijzijn van verschillende hulpverlenende instanties. Daar konden de docenten hun eigen ervaringen delen, maar werden ook richtlijnen gegeven voor het opvangen van de leerlingen. Die werden vanaf 08.30 uur meegenomen naar de klas, waar over de gebeurtenissen van vrijdag werd gesproken en nogmaals op de mogelijkheid van hulp werd gewezen.

De docenten kregen ook professionele tips mee over hoe met de situatie en de leerlingen om te gaan.