Volledig scherm
Biermerk Hofbräu München verzorgt een serie Oktoberfest-evenementen.

Kaartverkoop Oktoberfest Niederlande stilgelegd

ARNHEM - De kaartverkoop voor het Oktoberfest Niederlande is voor alle drie de locaties stilgelegd. De tickets voor de Arnhemse editie waren al uit de verkoop gehaald en dat is nu ook gebeurd met de kaarten voor de feesten in Groningen en Den Haag.

Het evenement in Arnhem werd afgelast vanwege het weigeren van de vergunning.

De eerste avond van het driedaagse feest in Den Haag zou donderdag zijn. Er is maandag echter niet met de opbouw begonnen. De ingehuurde producent van het evenement, Arnhemmer Peter Damen, heeft zijn handen van het bierfeest af getrokken.

Veiligheid
Nadat Arnhem vraagtekens zette bij de veiligheid van het feest, uitte ook Den Haag twijfels bij de organisatie van het Oktoberfest Niederlande. Groningen, waar het eerste weekend van november een feest gepland is, heeft volgens een woordvoerder nog geen besluit genomen over de vergunning.

Poland
Woordvoerder Dominique Florian Vogel laat weten dat hij niet langer in dienst is van Oktoberfest Niederlande. Hij verwijst voor commentaar naar organisator Dennis Poland, over wie Vogel eerder zei dat hij slechts als adviseur verbonden was aan Oktoberfest Niederlande.

Poland is niet bereikbaar voor commentaar.