Kachelbranche pleit voor gezonder stoken, Longfonds pareert: ‘Zelfde als praten over gezonder roken’

VIDEOHALLE/ ’S-HEERENBERG - Om met zijn allen te kunnen blijven genieten van kachels, doet de Nederlandse kachel -en haardenbranche een oproep: ,,Stook goed en voorkom overlast!”

33 reacties

 • S Schiltmans

  4 dagen geleden
  Het begint en eindigt met de erkenning door kachelverkopers dat de weersomstandigheden in NL (zoals vandaag) vaak dusdanig slecht zijn dat houtstook alleen voor bijverwarming geschikt is en niet als primaire warmtebron. Onze overburen stoken nu flink terwijl het mistig en bijna windstil weer is; je ziet de zwarte rookwolken letterlijk naar beneden komen. Buiten niet uit te houden en bij een huis dat afhankelijk is van natuurlijke ventilatie; niet te doen.
 • Charles de Wit

  4 dagen geleden
  Wegma laat weer z'n hypocrisie zien; zeuren over dingen die met schepen komen, verzonden met een apparaat waarvan minstens 99% uit het verre oosten komt. Want denk maar niet dat hij al zijn gewauwel via de huisgemaakte tamtam stuurt. En als je kacheltje zo verdomde goed is, koppel je kachelpijp af. Heb je die laatste procenten rendement ook nog. Want waarom hoort hij geen gezeur? Omdat mensen gehecht zijn aan hun tanden...
 • Marco Wegma

  5 dagen geleden
  Charles: 29 % van onze CO2 uit stoot komt van de mega schepen die in Rotterdam aanmeren. Koop je nu ook niks meer bij de Action of de C en A. Doe niet zo naïef. Maar naïef dat is ondertussen je roepnaam bij de Gelderlander.
 • Marco Wegma

  5 dagen geleden
  Lekker doorstoken met gas en je het eind van het jaar de schrikken van de gasrekening . Succes ik gooi nog een droog stuk hout op mijn hoog rendement hout kachel ( niet de open haard die juist voor overlast zorgt) en geniet van de gezellig en de heerlijke warmte. Oja iedereen bij ons in de buurt stookt. En dan alleen wanneer het verantwoord is. En echt niemand hoor je klagen. Maar ja niemand klaagde vroeger want iedereen stookte op hout. Typisch voor nu: zeuren om het minste of geringste.
 • M. Knippers

  5 dagen geleden
  Droog hout, stoken met Zwitserse methode geeft is mijn ervaring minder overlast.
 1. Vermogen tien rijkste mannen verdubbelde tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Vermogen tien rijkste mannen verdubbel­de tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Het vermogen van de tien rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een “dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren”, aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.