Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) tijdens een debat in de Tweede Kamer over de luchtvaart.
Volledig scherm
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) tijdens een debat in de Tweede Kamer over de luchtvaart. © ANP

Kamer neemt motie aan: geen autonome groei en geen vracht op Lelystad Airport

Een ruime Kamermeerderheid heeft vandaag een motie aangenomen die autonome groei op Lelystad Airport verbiedt. Dit wil zeggen dat ‘nieuwe’ airlines niet vanuit Flevoland mogen vliegen. Enkel vakantievluchten die hun plek op Schiphol opgeven zijn welkom in Lelystad.

5 reacties

 • niet

  4 jaar geleden
  het zou een eye-opener moeten zijn. Maar zolang men voor een paar tientjes naar heel Europa kan vliegen zet "het volk" zonder problemen zaken als milieu en geluidsoverlast aan de kant, opportunistisch als men is. En maar klagen....
 • P 6

  4 jaar geleden
  Grappig dat we vanuit Brussel te horen krijgen dat ze autonome groei moeten toestaan en de 2e kamer toch een motie aanneemt om dat niet toe te staan. Dus opeens is het mogelijk Brussel te negeren?Los van Brussel, natuurlijk gaat Lelystad groeien, dat weet iedereen al lang. Alleen moet het via Schiphol lopen. Dus 1e vlucht vanaf Schiphol en dan moet Schiphol ontlast worden en schuiven ze de volgende vluchten door naar Lelystad. Kinderlijk doorzichtig.Ik mag hopen dat de rechter de MER rond Lelystad kraakt en deze luchthaven stopt.
 • Bruno

  4 jaar geleden
  Deze ‘Volks’partijen aan de rechtervleugel stemmen tegen... dus zij zijn vóór extra vliegverkeer en laagvliegende vliegtuigen boven ‘traditioneel’ NL?!
 • LoekiedeLeeuw

  4 jaar geleden
  Flauwekul, gewoon om het door onze strot te rammen, het asfalt ligt er al.
 • Antonius

  4 jaar geleden
  Brussel denkt hier anders over dus de regels zullen minimaal aangepast worden en vervolgens erdoorheen gedrukt worden.