PvdA-Kamerlid Kati Piri tijdens een debat. Ze wil duidelijkheid over het lot van de Arnhemmer die jarenlang in Syrië zou zijn gemarteld.
Volledig scherm
PREMIUM
PvdA-Kamerlid Kati Piri tijdens een debat. Ze wil duidelijkheid over het lot van de Arnhemmer die jarenlang in Syrië zou zijn gemarteld. © ANP

Kamervragen over zaak gemartelde Arnhemmer: ‘Is hij gewoon aan zijn lot overgelaten in Syrië?’

DEN HAAG/ ARNHEM - De Partij van de Arbeid (PvdA) heeft maandag vragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Justitie en Veiligheid over de in 2013 verdwenen Arnhemmer die vier jaar lang in Syrië zou zijn gemarteld en overleden. ,,Is er alles aan gedaan om deze man te helpen?”

9 reacties

 • bart verplak

  2 maanden geleden
  De geschiedenis heeft nog nooit anders uitgewezen dan dat politiek en oorlog een dodelijke combinatie vormen.
 • manfred wennekes

  2 maanden geleden
  Dank Fred Schuit, enige juiste reactie! Ook deze Arnhemmer stond aan de goede kant….Syrië en de Islam staat helaas dan toch te ver af van ‘onze’ samenleving. Goed dat Marcouch dit laat uitzoeken….hoop niet dat we echt willens en wetens gefaald hebben in de bescherming.
 • C. v. Bergen

  2 maanden geleden
  Als die man zoals beschreven naar Syrië gaat om te helpen een islamitische staat te stichten is toch voor iedereen duidelijk wat deze sleutelfiguur daar bewust naar toe ging om te vechten. Moet nu Nederland weer op kop gezet worden omdat sommige kamerleden ineens opheldering zelfs ook nog eisen? Duidelijk zaak heeft hier zelf voor gekozen en geprobeerd andere hierin mee te slepen. Er zijn heel wat belangrijkere dingen waar een kamerlid of burgemeester zich sterk voor zouden moeten maken.
 • Fred Schuit

  2 maanden geleden
  Dus als mensen naar de Oekraïne gaan om het land te verdedigen tegen een agressor is dat heldhaftig, maar als iemand opstaat tegen het schrikbewind van Assad verdient hij geen medelijden of bijstand?
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Laat de PvdA zich maar inzetten voor de mensen die het in Nederland slecht hebben, deze man is zelf naar een oorlogsgebied vertrokken.