Volledig scherm
Bort Koelewijn © Gemeente

Kampense burgemeester informateur in Veenendaal

VEENENDAAL - Bort Koelewijn wordt informateur in Veenendaal.Hij is door de lokale ChristenUnie benaderd in de zoektocht naar een nieuw college van B en W.

In Veenendaal traden donderdag alle vijf wethouders af na een vertrouwensbreuk tussen vier wethouders enerzijds en ProVeenendaal-wethouder Frits Beckerman anderzijds.

Ervaren
De ChristenUnie, de grootste (oppositie)partij in de gemeenteraad, heeft nu Bort Koelewijn benaderd als informateur. De burgemeester van Kampen, die van ChristenUnie-huize is, begint deze week met zijn werkzaamhedendie moeten leiden tot een nieuw college. Koelewijn is een ervaren bestuurder die eerder onder andere burgemeester was van Liesveld en Rijssen-Holten.

Informerende gesprekken
Hij zal zich eerst verdiepen in de ontstane situatie in Veenendaal, laat de gemeente weten. Koelewijn gaat eerst in gesprek met Engbert Stroobosscher, fractievoorzitter van de ChristenUnie, en burgemeester Wouter Kolff. Volgende week gaat hij met alle politieke partijen in Veenendaal informerende gesprekken houden.

De informateur inventariseert ook welke combinatie van partijen het meest geschikt lijkt om een nieuw college te vormen.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo