Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Kan die verlengde A15 nu ineens echt wél?

ARNHEM/ RESSEN - Door het verlagen van de snelheid op de A50 en een klein stukje nieuwe natuur in de Liemers zou de A15 nu ineens toch verlengd kunnen worden van Ressen naar de A12. Hoe dan?

Waarvoor is de verlenging van de A15 eigenlijk nodig?
Omdat de files rond Arnhem steeds langer worden. Nu al kent de Achterhoek en de Liemers zogeheten filevluchters, mensen die die regio verlaten omdat ze door de verkeersdrukte steeds langer onderweg zijn naar hun werk. Dagelijks staat het verkeer vast op de Pleijroute, om maar wat te noemen. Door de A15 bij Ressen door te trekken richting Duiven/Zevenaar, los je dat probleem waarschijnlijk voor een belangrijk deel op.

Maar de nieuwe weg mocht er toch niet komen door een uitspraak van het Europese Hof?
Door de nieuwe weg zou er nog meer uitstoot van stikstof komen, terwijl die uitstoot in Nederland al veel te hoog is. En dat is slecht voor natuurgebieden. Het oordeel van het Europese Hof had tot gevolg dat de doortrekking van de A15 niet meer kon, omdat die doortrekking onderdeel was van het Programma Aanpak Stikstof (PAS), waarin maatregelen staan die zorgen dat er juist minder stikstof komt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.