Kandidaat-Kamerleden uit de regio beloven hun doelen voor het oosten na te streven. Met de klok mee: Roelof Bisschop (SGP, Veenendaal), Charlotte Brand (PvdA, Nijmegen), Lisa Westerveld (GL, Nijmegen), Sarah Dobbe (SP, Arnhem), Michael Ruperti (Oprecht, Ede) en Farid Azarkan (DENK)
Volledig scherm
PREMIUM
Kandidaat-Kamerleden uit de regio beloven hun doelen voor het oosten na te streven. Met de klok mee: Roelof Bisschop (SGP, Veenendaal), Charlotte Brand (PvdA, Nijmegen), Lisa Westerveld (GL, Nijmegen), Sarah Dobbe (SP, Arnhem), Michael Ruperti (Oprecht, Ede) en Farid Azarkan (DENK) © Raphaël Drent en Paul Rapp

Kandidaat-Kamerleden uit het oosten geven nú al hun erewoord aan de regio: ‘Dat verklaar en beloof ik!’

Vrijwel iedereen die straks in de Tweede Kamer belandt, legt met twee vingers de zogenoemde eed of de belofte af. Daarmee zweren nieuwe Kamerleden hun plichten als volksvertegenwoordiger trouw te vervullen. Maar wat beloven kandidaten uit het oosten eigenlijk aan deze regio?

1 reactie

 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  Duidelijk dat afgelopen periode kamer leden niet vrij van bezwaar en ruggespraak het werk kunnen/mogen doen, enkeling daargelaten worden ze door het partij politbureau naar voren geschoven obv karakter kenmerk. In combinatie met trias politica dat nu meer - ons kent ons - is en de nog steeds ongekozen burgemeesters en NGO's en EU die vaak meer te vertellen hebben dan de 2e kamer, dan zie je dat de NL democratie teloor is gegaan. Socialistische EU heilstaat is in wording.
 1. Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig
  Play

  Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig

 2. Relschoppers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg
  Play

  Relschop­pers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg