Volledig scherm
Veel pers in Lienden bij de presentatie van 'Kraay', de biografische schets van Hans Kraay Junior. Raphaël Drent

Kantine FC Lienden vol met clubleden en vips voor presentatie 'Kraay'

LIENDEN - De kantine van sportpark De Abdijhof van voetbalclub FCLienden stond dinsdagmiddag vol met mensen van de club en vips. Zij waren daar voor de presentatie van 'Kraay', de biografie van Hans Kraay Junior.Het sportboek is de hedendaagse hardloper van de boekhandel.

Onder meer oud-trainer en vriend Simon Kistemaker was erbij, evenals televisiecollega Johan Derksen.

Verrot gescholden
Over zijn biografische schets is Kraay kort: „Ik vind het mooi, het is goed." En,terwijl hij zich tot auteur Vincent de Vries richt: „We hebben elkaar wel eens verrot gescholden, maar ik ben blij dat ik veel van me af heb kunnen praten, ook mindere dingen. Bedankt dat je met name het hoofdstuk met mijn vader ongelooflijk mooi hebt opgeschreven."

Bijzonder mens
In 'Kraay' wordt de persoon achter 'Hansie-Hansie' geportretteerd in gesprekken met tien bepalende mensen in zijn leven: van vader Kraay en vrouw Sofie tot Johan Derksen, Bert van Marwijk en Guus Hiddink. Dat werd tijd, vindt beste vriend Dick Brandwijk: „Achter de lach en de grap, die zijn er altijd, zit een heel bijzonder mens. Hans doet zichzelf tekort,omdat hij mensen altijd maar aan het lachen wil krijgen.Hij heeft een goede kijk op voetbal en als mens heeft hij veel voor een ander over. Als hij iemand kan helpen, zal hij het niet laten."