Volledig scherm
Klanten van America Today in Doetinchem zien graag Kanye West als de nieuwe president van Amerika. © Jan van den Brink

Kanye West wint Amerikaanse verkiezingen in Doetinchem

DOETINCHEM - Clinton of Trump? Winkelpubliek in Doetinchem weet het wel: Kanye West!

Klanten van kledingwinkel America Today gaven de extravagante rapper de meeste votes op het stembord voor de ingang van de winkel in de Hamburgerstraat. Daarmee wint de rapper ruim van de controversiële presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton,waartussen Amerikanen in de nacht van dinsdag op woensdag in het echt moeten kiezen.

Serieuze kost
Het bord bij America Today is een gebbetje natuurlijk, want voor Amerikanen zijn de verkiezingen wel degelijk serieuze kost. Dat ziet ook oud-Doetinchemmer Ramses Meijer, die alzeventien jaar in de States woont. Hij kiest the lesser of two evils, zegt hij, en volgens hem is datHillary Clinton.

Logische keuze
Een niet meer dan logische keuze, zo beredeneert hij. „Omdat ik vrij normaal in het leven sta. Mijn vrienden kiezen ook haar kant. Alleen mijn schoonmoeder gaat voor Trump. Ze woont in Ohio, een swing state.”

'Klaar met de verkiezingen'
Volgens de 37-jarige Meijer is Amerika inmiddelsmoe van het moddergooien en de uitglijders die beide kandidaten bijna dagelijks maken. „Het gaat hier nooit om de inhoud. Trump en Clinton besteden miljoenen om elkaar zwart te maken. We zijn hieral wel een paar weken klaar met de verkiezingen”

Volg vandaag en komende nacht op via DEZE LINK alles over de Amerikaanse verkiezingen!