Kerken steeds leger: De herder raakt zijn kudde kwijt

InterviewUTRECHT - Aartsbisschop Eijk ziet de katholieke kerken steeds leger worden. Veel gebouwen zullen gesloten worden. ,,Als je je rekeningen niet kunt betalen, dan wordt zowel de eerste als de tweede lezing gedaan door de deurwaarder."

9 reacties

 • Gerrit

  4 jaar geleden
  Duidelijk dat u niets van het geloof begrijpt. Want het gaat over u en mij. Over de mens. Over het Goede en weet hebben van het Kwaad. U reageert oppervlakkig en zelfingenomen. Dat is al onjuist volgens het geloof. Waarom? omdat het geen langdurig vrede en liefde, zeg maar geluk brengt.U doet aan populair zijn, zogenaamd verlicht en onwetend.Heeft u wel liefde voor de ander. Herkent u dat wel bij u zelf? Zo te zien lijkt daar geen sprake van te zijn. Anders zo u niet zo stompzinnige reactie geven.
 • Jeroen Moorselaar

  4 jaar geleden
  Geloof is achterhaald en niet meer van deze tijd, dus wat mij betreft kan het sluiten van kerken niet snel genoeg gaan.
 • ber

  4 jaar geleden
  Onzin natuurlijk...Misbruik komt verreweg het vaakst voor binnen het gezin, moet dat ook maar verdwijnen om die reden?
 • Kadebewoner

  4 jaar geleden
  In het begin van het artikel wordt gesproken over het sluiten van parochies kerken etc. ivm geldgebrek. Om kosten te besparen lijkt mij dan ook zinvol om ook enkele van de dure bisdommen (7 stuks) samen te voegen. De huidige bisschoppen zijn vast wel ergens elders in de wereld in te zetten.
 • peter

  4 jaar geleden
  Ook christenen denken logisch na. Alles heeft een begin en dat begin noemen zij God.Wat is daar niet logisch aan?