Kerstboomverkoop van start, maar wat mag ie kosten?

videoOf je het nu aan de boer vraagt of de baas van het tuincentrum, je krijgt hetzelfde antwoord; De verkoop van kerstbomen start steeds vroeger. Dus niet meer wachten tot Sinterklaas het land uit is maar zo snel mogelijk plaatsen die boom. Wat kost een goede kerstboom? En waar haal je hem? De keuze is reuze. 

Volledig scherm
Kerstboomverkoop aan de Dahliastraat in Tiel © Foto Raphael Drent

Bij de boer : Sint Anthonis

Marc Philips uit Boxmeer komt vanaf het veld teruggelopen met een grote afgezaagde boom die hij samen met een vriend draagt. Waarom hij hier zijn boom koopt? Dat doet hij al 25 jaar.

,,Je kunt hem hier zelf uitzoeken. Ik heb gekozen voor een nordmann. Waarom? Mijn vrouw wil dat. Weinig naald uitval en een mooie boom.” Het kopen bij de boer heeft veel voordelen zegt Philips. ,,Hij is betaalbaar en je haalt hem echt vers uit de grond.”

Voor zijn boom moet hij een schappelijke twintig euro betalen. Kweker Paul Cremers heeft een groot deel van zijn bomen al weer verkocht. Fijnsparren, de blauwspar en de nordmann. Honderden zijn er al van het land gehaald.

Half november gaan de bomen weg richting de groothandel. De particuliere verkoop start nu. ,,Die komt steeds eerder op gang lijkt het wel.”

Volledig scherm
Marc Philips koopt zijn kerstboom bij kweker Paul Cremers in Sint Anthonis © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo VVV-VenloVVV
90'
1-0
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo FC EmmenEMM
14:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo ADO Den HaagADO
16:45
RKC WaalwijkRKC
away logo