Volledig scherm
Schrijver Khalid Boudou. © Raphaël Drent

Khalid Boudou schrijft om met de wereld om te kunnen gaan

TIEL - In de serie Kopstukkenelke week een portret van een markante Tielenaar.Deze week schrijver en columnist Khalid Boudou.

Met Het Schnitzelparadijsstond hij ineens landelijk op de kaart. De schrijver die opgroeide in Tiel werkt nu aan twee nieuwe boeken.

Gescout
„Ik ontmoette als student buiten school interessante mensen, discussieerde veel over politiek en de maatschappij. Dat deed ik in Tiel al bij inloophuis De Poort en nu ook in Utrecht en Amsterdam. Er waren veel literaire wedstrijden en daar ging ik het podium op. Ik was begin 20 toen ik werd gescout door een uitgeverij.”

Inspiratie
Boudou laat zich inspireren door Berber poëzie en probeert de liederlijke schrijfstijl te vatten in Nederlandse gedichten en verhalen. „Dat heb ik zeker meegenomen in Het Schnitzelparadijs. Het succes verraste me. Het kwam denk ik mede door die schrijfstijl, maar volgens de journalisten ook door de inhoud. Het boek bracht een humoristisch geluid op maatschappelijke ontwikkelingen in de multiculturele samenleving.”

Twee romans
Momenteel werkt Boudou aan twee romans, een voor jongeren en een voor volwassenen. „Het boek voor de jongeren kan ik snel schrijven. Dat is een soort film op papier met korte scenes. De jeugd heeft minder behoefte aan bespiegeling en psychologie. Dat komt wel aan bod in mijn volwassenenroman. Daar kun je meer in wroeten, zelf graven en onderzoeken. Ik kan ook naar de psycholoog, maar door verhalen te maken en te onderzoeken maak ik het leven helder voor mezelf. Het is meer mijn manier om met de wereld om te gaan.”

De foto's in de serie Kopstukken zijn gemaakt doorRaphaël Drent. De fotograaf uit Tiel exposeert tientallen van deze foto's vanaf zaterdag5 november tijdens Arty Tiel.

Het volledige interview met Khalid Boudou is te lezen in De Gelderlander, editie Rivierenland, van maandag 31 oktober, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
53'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo