Bijeenkomst voor kieswijzer in Montferland.
Volledig scherm
Bijeenkomst voor kieswijzer in Montferland. © Theo Kock

Kieswijzer: luisteren naar de inwoners

In Gendt ging verslaggever Niek Verhoeven in het clubhuis van De Bataven om de tafel met veertien inwoners uit de gemeente. Een student, een boer, een boswachter, een theatermaker - mensen die geen gemeenteraadsvergaderingen bezoeken, maar wél een mening hebben over wat er in hun gemeente gebeurt. Verhoeven wilde weten wat er leeft. En hoorde dat er behoefte is aan een losloopgebied voor honden en aan een discotheek. Maar ook aan een beter onderkomen voor basisscholen.

2 reacties

 • M. Bobbink

  4 jaar geleden
  Begin je eigen partij.... Dan lukt het misschien wel allemaal zoals je wilt. En met voldoende stemmers mag je ook aktief mee bepalen. Mopperend aan de kant staan kunnen we allemaal. (Trouwens: referendum heeft niets met gemeenteraad verkiezingen te maken....) Door te stemmen doe je in elk geval iets meer dan met alleen mopperen.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Luisteren naar de inwoners. Jaja, horen we dat niet voor elke verkiezingen? Dan zijn we ineens belangrijk. Maar eenmaal de buit binnen dan gelden de normale afspraken weer en die stroken nu net niet met wat inwoners willen. Simpel voorbeeld: het referendum?