Volledig scherm
© Bart Harmsen

Kinder fleuren Zevenaar op met bloemen

ZEVENAAR - Cor Oostveen uit Zevenaar wil met een grote bloembollenactie zijn woonplaats fleuriger maken.Kinderen van basisschool De Wissel pootten woensdag de eerste bollen.

Groep 3 en 4 van basisschool De Wissel hadden de eer om de eerste narcissen, krokussen en blauwe druifjes in de grond te stoppen. De strook die bij de school aan de kant van de Arnhemseweg is aangelegd, ligt precies voor hun klas. Zij kunnen de ontwikkeling van de bloemen straks uitstekend in de gaten houden.

Bloemenperkjes
Als het aan Cor Oostveen ligt, komen er in Zevenaar en omgeving nog veel meer van dit soort bloemenperkjes. De stad is al groen, maar als hij het voorjaar door zijn woonplaats rijdt, dan vindt Oostveen het toch wel een beetje kaal en sobertjes. Daar moest maar eens verandering in komen. Met zijn idee vond hij steun bij Het Krachtlokaal. Nadat het plan ontstond om kinderen hierbij te betrekken, raakten meerdere scholen enthousiast.

Pakket
Elke school kan een pakket van 600 bollen aanvragen. Een loonwerker uit de buurt heeft voor nog eens 2.000 stuks gezorgd.