Volledig scherm
Spelende kinderen met de treintjes.foto's DG

Kinderen en treinfanaten bekijken treinen op open dag Transit Oost (video)

WINTERSWIJK - Van kinderen tot de meest fanatieke treinliefhebbers bezochten zaterdag de allereerste open dag in het nieuwe museum met werkplaats van Transit Oost in Winterswijk.

De open dag is het begin van een traditie. „We willen elk jaar bij het begin van de herfstvakantie een themadag gaan houden. Dit jaar is het thema spoor en techniek", vertelde medeorganisator Diederik Speksnijder zaterdagmiddag.

Spoorbaan
Voor de kinderen was er op de open dag veel te beleven; meerijden op een op schaal nagemaakte vrachtwagen, spelen met treintjes of een digitale spoorbaan, in de cockpit van een Arriva-trein of onder diezelfde trein doorlopen. Ook konden zemeedoen aan de speurtocht.

Treinfanaten
Voor de treinfanaten is er veel te zien: een Arubaans treinstation, de spoorbaan van Winterswijk via Miste naar Neede, met de haltes nagebouwd op schaal. Hetzelfde geldt voor de spoorbaan in Doesburg.

De open dag is ook zondag in het nieuwe museum/werkplaats van Transit Oost in Winterswijk, nabij het station aan de Kliene Parallelweg.

Bekijk hieronder een video van de open dag.

Volledig scherm
Kinderen bij modelspoorbaan.