Volledig scherm
foto ter illustratie. © Thinkstock

Kinderen in opvang regio Nijmegen hele dag in beeld ouders

NIJMEGEN - Ouders van achttien centra voor kinderopvang in de regio Nijmegen kunnen vanaf dinsdag de hele dag door zien hoe het met hun kinderen gesteld is. Dat gebeurt aan de hand van foto's die medewerkers maken. Ookworden notities gedeeld over hoe een kind zich voelt en met wat voor activiteiten hij of zij bezig is. Vorig jaar werd de mogelijkheid al ingevoerd bij wijze van pilot op vijftienandere centra, allemaal van KION, in de regio.

„Dat is een groot succes. Voor het einde van het jaar willen we dat al onze 149 centra meedoen”, vertelt KION-voorlichter Pieternel Suërs over de introductie van wat officieel 'Ouderportaal' is gedoopt.

App
Via een inlogcode kunnen ouders op de website meekijken. Ook bestaat de mogelijkheid een app te downloaden voor de mobiele telefoon. Zo kunnen ouders ook op hun werk of thuis de hele dag door contact houden. Suërs: „Het is een uitkomst voor ongeruste ouders die hun kind nieuw op de opvang hebben. Of stel dat een kind bij het afscheid angstig was. Dan is het een geruststelling als je op een foto je kind vrolijk ziet spelen.”

Communicatie
Het Ouderportaal is volgens KION een extra communicatiemiddel, naast de dagelijkse mondelinge uitwisselingen over de kinderen. „Het is niet de bedoeling dat onze medewerkers de hele dag door foto's maken en plaatsen.” Communicatie die eerst via schriftjes ging, kan nu wel makkelijker. „We horen van ouders dat het makkelijker is om thuis met hun kinderen te praten over wat ze die dag hebben meegemaakt. Ouders kunnen aan ons ook de hele dag door praktische vragen stellen en hoeven daar niet meer voor te bellen. Dit zorgt ook voor meer rust op de groep.”