Volledig scherm

Klanten maken Apotheek Rhenen 'beste van Nederland'

RHENEN - Klanten van Apotheek Rhenen hebben het bedrijf geholpen aan de officieuze titel ‘beste van Nederland’. De apotheek kreeg afgelopen week de Apotheken Regio Award van het onafhankelijke Opiness, een verzamelsite voor klantervaringen.

Apotheek Rhenen werd gewaardeerd met een 9,5. Dat cijfer is niet alleen het hoogste van de provincie Utrecht, maar ook van alle twaalf provincies. Opiness krijgt cijfers van 1.500 van de ongeveer 1.800 apotheken in Nederland. Vorig jaar kwamen 475.000 klantrecensies binnen.

Serieus
Eigenaar Ivo Ouwehand van de apotheek aan de Valleiweg neemt de verkiezing zeer serieus. „Het cijfer komt voort uit verplicht tevredenheidsonderzoek onder patiënten”, legt hij uit. „De zorgverzekeraars verplichten ons dat. Het enige dat wij doen, is onze patiënten vragen om hun mailadres.”

Basis
De waardering voor Apotheek Rhenen is gebaseerd op een kleine zevenhonderd recensies. Dat maakt het cijfer van 9,5 alleen maar geloofwaardiger, vindt de apotheker. De klantwaardering is belangrijk voor zijn bedrijf, stelt hij. Ouwehand verwacht dat tevredenheidscijfers voor apotheken de komende jaren een vanzelfsprekendheid zullen worden.

Wyborg
Best gewaardeerde apotheek van Gelderland werd Apotheek Wyborg in Westervoort met een waarderingscijfer van 9.