Volledig scherm
Het fietspad buigt nu nog even voor Kranenburg af naar het dorp. © Theo Peeters

Kleef wil snelfietspad naar Nijmegen

KLEEF/ NIJMEGEN - Kleef en Kranenburg willen dat het fietspad door de Spoorkuil in Groesbeek doorgetrokken wordt tot aan Kleef.Daardoor ontstaat er tussen de Zwanenstad en de Keizerstad een 'snelfietspad' van 21,65 kilometer.

Het fietspad loopt nu nog van Kranenburg (die legde zelf een stuk aan) via Groesbeek tot aan de Biesseltsebaan in Nijmegen. Vandaar kunnen fietsers over een smal fietspad naar de Nijmeegse Scheidingsweg rijden.

Gesprek
Of Nijmegen straks deze 'missing link' wil aanpakken? „Wij volgen de Kleefse plannen met interesse”, aldus een woordvoerder, „en we willen daar graag met Kleef en Kranenburg over praten."

Het doortrekken van het fietspad van Kranenburg naar Kleef kost 6 miljoen. Daarvan zou 5 miljoen uit Berlijn moeten komen.

Zandhagedis
Het fietspad door de Groesbeekse Spoorkuil is 'het beroemdste fietspad van Nederland'. Het is al een jaar klaar, maar pas sinds enkele dagen echt open. Het ministerie dwong de gemeente Berg en Dal het pad dicht te houden en hekjes en tunneltje aan te leggen voor zandhagedis en gladde slang. Dat kostte tijd en 100.000 euro.

De gemeente Berg en Dal had, gezien de voorgeschiedenis, geen zin om de opening van het fietspad met een feestje te omlijsten. Waarop de plaatselijke PvdA-afdeling zaterdag dan maar met enig feestelijk vertoon naar Kranenburg fietste.

Lees meer over het plan in de papieren krant, regio Nijmegen van 17/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
51'
0-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
50'
0-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo