Deels vanuit Geldermalsen houdt Helen Patton de nalatenschap van haar opa - de beroemde generaal George S. Patton jr. - in leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Deels vanuit Geldermalsen houdt Helen Patton de nalatenschap van haar opa - de beroemde generaal George S. Patton jr. - in leven. © Raphaël Drent

Kleindochter Helen houdt de nalatenschap van generaal Patton vanuit Geldermalsen levend

In Nederland zal niet iedereen de naam George S. Patton wat zeggen. Dat terwijl de Amerikaanse generaal een onmiskenbare rol heeft gespeeld bij de opmars van de geallieerden in West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deels vanuit Geldermalsen houdt zijn kleindochter Helen de nalatenschap levend van de opa die ze nooit ontmoette. ,,Bijna alles wat in mijn leven gebeurt, is verbonden met hem.”

2 reacties

 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Het oorlogsmuseum is prachtig ingericht , en in het oude centrum van de stad Bastogne zelf , zijn nog vele historische 2e w.o monumenten te zien , en op sommige plaatsen langs de weg ook nog de geschutskoepels van de ingegraven tanks die boven de grond uitsteken geven een uitstekend beeld weer van wat zich daar allemaal is gebeurd , echt de moeite waard om een keer te bezichtigen....
 • H. van Lin

  2 maanden geleden
  Mooi Museum over de 101e Airborne Divisie in Bastogne!
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.