Klokkenluider over frauduleuze beleggers: ‘Zuipen, snuiven, feesten’

videoSlachtoffers van frauduleuze beleggingsbedrijven staan in de kou. Ze kunnen fluiten naar hun geld; rechtszaken tegen de fraudeurs duren jaren. Curatoren doen jaren over de afwikkeling van het faillissement van deze piramidefondsen, de FIOD heeft onvoldoende mankracht en de politie ontbeert kennis en tijd voor deze gewiekste vormen van oplichting.

7 reacties

 • Socrates3

  4 jaar geleden
  Soort zoekt soort..?
 • Ton

  4 jaar geleden
  Juist. Ik noem dan Villamax uit Almere, van de gebroeders Brink Die lieten slachtoffers de hypotheek verhogen, wat ook werd geregeld, van waaruit er dan participaties werden gekocht. De ergste is een mevrouw die voor 190.00 euro in de boot zit. totaal meer dan 40 aangiften. en wat zegt burgemeester Jorritsma: heeft geen prioriteit voor de politie.Zijn zelfs kamervragen over gesteld. Uiteindelijk is een van de twee broers opgepakt toen hij naar Ghana wilde vluchten. Dus wat de meneer in het filmpje zegt klopt: d e[politie doet er geen moer aan. Er is een link met een inwoner van Heveadorp.....
 • Batistuta

  4 jaar geleden
  Zou dit ook zo veel voorkomen in NL omdat de straffen zo laag zijn? Paar jaar zitten, geld wegsluizen, en als je vrij bent leven als een God in het buitenland.
 • KNijmegenaar

  4 jaar geleden
  Als je (telefonisch) benaderd wordt om te beleggen en men gouden bergen belooft, kortom dat eigenlijk te mooi is om waar te zijn, dan is dat het ook meestal. En al sinds de jaren '80 en eerder is er 1soort gilde van gladde topverkopers actief waarbij je vaak dezelfde mensen kunt tegenkomen, eerst als verkoper en na verloop van tijd ook als verkoopleider, accountmanager, aangestelde directeur of de uiteindelijke grote man achter de schermen. En dan met producten waar een mooi verkoopverhaal bij past. Door de jaren was dat bijv. GTM, Forex, teakhout, grondpercelen, vastgoed, groene energie, etc.
 • wim

  4 jaar geleden
  Dit soort fraudeurs spelen in op een menselijke eigenschap: hebzucht.Als mensen eens tevreden waren met dat wat ze hebben, is dit soort fraude niet meer mogelijk.Er zijn altijd twee partijen nodig voor dit soort constructies.Ja, misleiding is de fraudeurs aan te rekenen, maar een beetje hebzucht beteugelen kan veel kwaad voorkomen.