Volledig scherm
Veel horecabezoekers buiten bij discotheek Manhattan. © Roland Heitink

Knokpartij in Manhattan ontstond na optreden rapper Jairzinho

ARNHEM - De vechtpartij in nachtclub Manhattan in Arnhem was ontstaan na een optreden van de populaire rapper Jairzinho. Het werd flink onrustig nadat er binnen een jongen knockout was geslagen. Volgens eigenares Patricia Knijnenburg betrof het een samenloop van omstandigheden.

Een portier had rond half vijf in de ochtend een lastige bezoeker naar buiten gezet na een woordenwisseling. Deze man bleef voor de deur hangen, belde vrienden en deed vervelend, aldus Knijnenburg.

Opstootje
Bijna tegelijkertijd was er binnen een opstootje waarbij een bezoeker een andere gast knock-out sloeg. Er werd 112 gebeld. „De aanwezigheid van veel politie en een ambulance voor de deur deed het erger voorkomen dan het was. Het zag er heftig uit."

Camerabeelden
De man die knock-out ging, kwam vlot bij en verliet Manhattan op eigen kracht, meldt Knijnenburg. Hij werd voor onderzoek meegenomen door ambulancebroeders. „Uiteraard betreuren wij wat er is gebeurd. Wij hebben camerabeelden van binnen en buiten voor de deur aan de politie overgedragen."

800 mensen
Het optreden van Jairzinho trok mensen uit heel Nederland. Volgens Knijnenburg waren er circa 800 mensen binnen. „Het was erg druk en dan is de kans op ruzie natuurlijk groter dan wanneer er dertig man binnen zijn. Het optreden van Jairzinho verliep goed. Hij was al lang klaar toen het mis ging."