Volledig scherm
© Flip Franssen

KNVB haalt SCH 5 uit competitie na matpartij in Groesbeek

ZEIST/NIJMEGEN - De tuchtcommissie van de KNVB heeft SCH 5 met onmiddellijke ingang uit de competitie gehaald. Daarnaast is een speler van SCH voor 18 maanden geschorst.Ook een voetballer van Germania is geschorst. Hij kreeg zes wedstrijden. De straffen zijn opgelegdvanwege de massale vechtpartij in Groesbeek tijdens een wedstrijd tegen Germania 2.

De gestaakte wedstrijd werd in de kantine van de Groesbeekse club verder uitgevochten. Hierbij raakten twee spelers van Germania en de kantinebeheerder gewond.

Straf SCH
De tuchtcommissie van de KNVB legde ook SCH als club een straf op. Als er nog een incident plaatsvindt wordt de hele club uit de competitie gehaald. Voor die voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van twee jaar. SCH kreeg diezelfde straf twee jaar ook al opgelegd, de proeftijd was net 5 maanden voorbij.

Mondeling tuchtzaak
Donderdag was de mondeling behandeling van de zaak voor de tuchtcommissie. Betrokkenen hebben daarbij uitleg gegeven over de vechtpartij. „De tuchtcommissie acht bewezen dat het team van SCH collectief schuldig was aan een exces. Vandaar deze straf”, zegt een KNVB-woordvoerder.

De spelers van SCH 5 mogen dit seizoen ook niet meedoen bij andere teams. Drie andere SCH-spelers gaan vrijuit vanwege gebrek aan bewijs. De Germania-speler is geschorst voor het trappen van een tegenstander.

Politieonderzoek
De politie laat weten nog bezig te zijn met het strafrechtelijk onderzoek naar de zaak. Eerder werden aanhoudingen aangekondigd, maar die zijn tot op heden niet gedaan.