De slaapkamer van Rob Hageman (inzet), die 32 jaar geleden omkwam bij de overval op de Albert Heijn in Oosterbeek, is nog altijd onaangeroerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De slaapkamer van Rob Hageman (inzet), die 32 jaar geleden omkwam bij de overval op de Albert Heijn in Oosterbeek, is nog altijd onaangeroerd. © Rolf Hensel

Koelbloedige executie van vakkenvullers Rob en René is na 32 jaar nog niet vergeten: ‘Wij hebben levenslang’

Zaak Appie A.Het is één van de meest brute overvallen in de Nederlandse geschiedenis. De roofoverval op de Albert Heijn in Oosterbeek in mei 1990. Vakkenvullers Rob en René worden in de winkel vermoord. Hun collega Johan ontsnapt zwaargewond. Hij is voor zijn leven gehandicapt. Tot op de dag van vandaag worstelen de families met hun verdriet. Dader Appie A. kreeg levenslang. Het nieuws dat hij toch vrijkomt treft hen als een mokerslag, zo onthult de podcast Appie van Marc Adriani, die De Gelderlander vandaag lanceert.

14 reacties

 • Christianus Wessels

  3 maanden geleden
  Het is heel erg treurig dat dit in Nederland kan gebeuren een gruwelijke moordenaar vrij te laten
 • Paul David

  3 maanden geleden
  Ik heb nergens gelezen dat Appie A. ergens door iemand gemist is. Dus mooi laten zitten waar hij zit.
 • John Jansen

  3 maanden geleden
  Een grote blunder van D66er Weerwind als hij de koning adviseert om deze barbaar gratie te verlenen met alle privileges die hij daarna gaat ontvangen. Levenslang is in Nederland nog steeds levenslang ga hier in dit geval zeker niet over "polderen".
 • Bart Hoedemaker

  3 maanden geleden
  Net zoals Volkert alweer los is en zelfs een riante woning heeft. Te gek voor woorden
 • Ronnie Tempel

  3 maanden geleden
  @gijs eepa, hij heeft zijn tijd niet uitgezeten maar krijgt gratie , te triest voor woorden nu de ouders nog leven en iedere dag verdriet hebben, mag deze gek de maatschappij weer in