Koken met Marie | Wortelstamppot, maar dan net effe wat anders dan je gewend bent

videoAls het buiten kouder wordt, eet ik graag stamppot. Op zich houd ik ook wel van wortelstamppot of hutspot, maar ik vind hem altijd wat saai. Bovendien denk ik dat een hoop van de smaak door het afvoerputje verdwijnt als je de aardappelen en groenten afgiet. Daarom heb ik een recept bedacht waarbij veel meer smaak in de wortelstamp blijft en hij veel spannender wordt.

 1. Huizenprijzen stegen de afgelopen 40 jaar niet zó hard: woning ruim 20 procent duurder

  Huizenprij­zen stegen de afgelopen 40 jaar niet zó hard: woning ruim 20 procent duurder

  De Nederlandse huizenprijzen zijn in december het sterkst gestegen in meer dan veertig jaar. Met een prijstoename van ruim een vijfde was het sowieso de sterkste stijging sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1995 begon met het bijhouden van deze cijfers. Oudere gegevens zijn lastiger te vergelijken, maar de laatste keer dat woningen sneller duurder werden was volgens CBS-econoom Peter Hein van Mulligen eind jaren zeventig.
 2. LIVE | Unicef slaat alarm over grote leerachterstanden, kabinet in conclaaf over verdere versoepelingen
  CORONAVIRUS

  LIVE | Unicef slaat alarm over grote leerachter­stan­den, kabinet in conclaaf over verdere versoepe­lin­gen

  In het Catshuis beraadt een deel van het kabinet zich vandaag over verdere versoepelingen van de coronamaatregelen. Daarbij wordt vooral gekeken naar de heropening van de horeca en de cultuursector. En op de Internationale Dag van het Onderwijs slaat Unicef alarm over de grote leerachterstanden die door coronamaatregelen zijn ontstaan. Ruim 635 miljoen leerlingen worden nog altijd getroffen door volledige of gedeeltelijke schoolsluitingen. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.
 3. Hun huis is verkocht: Mark, Ingrid en kinderen (!) leven straks permanent vanuit een camper
  PREMIUM

  Hun huis is verkocht: Mark, Ingrid en kinderen (!) leven straks permanent vanuit een camper

  De hele week kijkt het gezin Hannessen uit naar de vrijdag. Dan gaan ze erop uit met de camper. Maar Mark, Ingrid en hun drie zoons wilden dat meer. Vaker. Eigenlijk permanent. En dus trekken ze over een paar maanden voor de laatste keer de voordeur van hun huis in Nijkerk achter zich dicht, de wijde wereld in. ‘Thuis is voor ons niet meer een gebouw, maar de plek waar we samen zijn’.