Volledig scherm
© Thinkstock

Komst zonneveld in wijk Elderveld is uitgesteld

ARNHEM -De Zuid-Arnhemse wijk Elderveld krijgt nog geen zonneveld op het terrein van Hofboerderij de Stoeterij aan de Elderhofseweg.Uit onderzoek is gebleken dat de beste kansen voor zonne-energie liggen op de Koningspleij-Noord, de Akzohaven en IJsseloord 2.

De 3 zijn het meest kansrijk van de 14 locaties die onder de loep zijn genomen aan de hand van een checklist voor zonnevelden die Arnhem hanteert. Daarbij is gekeken naar bijvoorbeeld beschikbaarheid en geschiktheid, maar ook naar draagvlak onder burgers.

In totaal zijn in de stad 27 plekken in in beeld als locatie voor een zonneveld, maar 13 daarvan zijn nog niet langs de meetlat gelegd.

Weerstand uit wijk
Tegen de plannen om in Elderveld een zonneveld aan te leggen, kwam forse weerstand uit de wijk. Dat de locatie nu is afgevallen, wil niet zeggen dat de Elderhofseweg helemaal uit beeld is. De plek is de grootste van de nog resterende mogelijkheden.

Alternatieven
Op de heuvel op IJsseloord 2 bij het Velperbroekcircuit, Koningspleij-Noord en in de Akzohaven is ruimte voor 17.000 tot 32.000 zonnepanelen. Arnhem wil dat er in 2020 40.000 panelen liggen, los van de 125.000 zonnecellen op daken.

Lees meer over de alternatieve locaties in de papieren krant, regio Arnhem van 17/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo