Volledig scherm

Kraaienpoten gestrooid na mislukte plofkraak Terborg

TERBORG/ GAANDEREN - Op een pinautomaat van de Rabobank aan de Walstraat in Terborg is een plofkraak gepleegd in de nacht van zondag op maandag. De kraak was rond 03.15 uur en mislukte: de pinautomaat bleef intact en de dader(s) gingen er zonder buit vandoor.

Vluchtauto was vermoedelijk een busje, dat kort na de kraak op de Kerkstraat in Gaanderen brandend werd gevonden, op amper 5 minuten rijden van de gekraakte automaat. Het voertuig is verloren gegaan.

Volgens een politiewoordvoerder is onbekend hoe de dader(s) verder zijn gevlucht. „We hebben bijna geen info over Gaanderen, dus we zijn naarstig op zoek naar mensen die ons meer kunnen vertellen”, zegt hij.

Kraaienpoten
De politie vond op de Walstraat in Terborg kraaienpotenin de omgeving van de pinautomaat, gestrooid om de banden van politiewagens lek te laten rijden.

Zowel in Terborg als Gaanderen doet de forensische rechercheonderzoek. Onder meer dekraaienpoten zijn daarvoor veiliggesteld.

Beek
Het is de tweede plofkraak in vier dagen in de Achterhoek. In de nacht van donderdag op vrijdag vond in Beek ook al een plofkraakplaats. Daar werd aan de Arnhemseweg geprobeerd een pinautomaat van de Rabobank te kraken. De poging bleef eveneens zonder succes.

Terborg en Beek liggenzo'n 13 kilometer uit elkaar. In die laatste plaatszagen getuigen de daders wegrijden in een Volkswagen Transporter, diedonderdag was gestolen in Hengelo (Gelderland). Het uitgebrande voertuig in Gaanderen is dezelfde Volkswagen Transporter als de wagen dieinBeekis gebruikt bij deplofkraak, zo bevestigt de politie.

Zelfde daders
Daarmee is het aannemelijk dat dezelfde dader(s) verantwoordelijk zijn voor beide plofkraken. De overeenkomsten tussen beide krakenworden onderzocht. Onderdeel daarvan is ook de gebruikte methode. Over welke dat is,kan de politiewoordvoerder op dit moment niets zeggen.

De brandende auto aan de Kerkstraat in Gaanderen. Foto: News United

Volledig scherm
De brandende auto aan de Kerkstraat in Gaanderen. © News United
Volledig scherm
Politieonderzoek na de plofkraak op een pinautomaat van de Rabobank aan de Walstraat in Terborg. © Roland Heitink