Station Kesteren.
Volledig scherm
Station Kesteren. © Gerard Burgers

Kritiek op plan opheffen boemeltrein tussen Elst en Geldermalsen

updateGELDERMALSEN / TIEL / ELST- Het plan om de treinverbinding tussen Geldermalsen, Tiel en Elst mogelijk op te heffen en te vervangen door een busbaan kan op kritiek rekenen. De Socialistische Partij in Provinciale Staten noemt het ‘een belachelijk idee’ om een treinverbinding te schrappen in een regio waar het verkeer dagelijks stil staat in files. Bij de gemeente Tiel en reizigersvereniging Rover heerst vooral scepsis. 

42 reacties

 • Paul

  4 jaar geleden
  Opwaarderen en gelijk de lus naar Nijmegen in ere herstellen. Zo ontstaat er weer een directe verbinding met deze grote (studenten)stad vanuit de Betuwe zonder te hoeven overstappen.Tevens heb je dan vanuit Nijmegen een alternatieve, rechstreekse route richting Utrecht / Randstad. 
 • Paul Buis

  4 jaar geleden
  In stand houden en gelijk ook de lus naar Nijmegen herstellen voor rechtstreekse verbinding met Nijmegen als grote (studenten)stad. Daarnaast ontstaat er zo tevens een rechtstreekse alternatieve route richting Utrecht / randstad vanuit Nijmegen.
 • Stefan

  4 jaar geleden
  De bus vanuit Lienden naar Tiel sluit aan op de trein naar Utrecht, de bus vanuit Lienden naar Kesteren op de trein naar Arnhem. De aansluitingen zijn goed, alleen vervelend dat er slechts 1x p/uur een bus rijdt. Maar ja, het ov-afbraakbeleid komt dan ook grotendeels uit de VVD-portefeuille (zijn partij).
 • JBo

  4 jaar geleden
  Ik denk toch echt dat ze het hele tracé tussen Geldermalsen en Elst willen asfalteren... Dus zowel het NS-deel als dat van Ariva.
 • JBo

  4 jaar geleden
  Wethouder Melissen (VVD) van Tiel geeft duidelijk aan tegen dit plan te zijn. Niet alle VVD-ers zijn anti-OV!