De Radboud universiteit (inzet) is in verlegenheid gebracht door kritische uitspraken van een hoogleraar over vaccinatie tegen corona.
Volledig scherm
PREMIUM
De Radboud universiteit (inzet) is in verlegenheid gebracht door kritische uitspraken van een hoogleraar over vaccinatie tegen corona. © Rolf Hensel/Paul Rapp

Kritiek op vaccinatie-uitspraken van Nijmeegse hoogleraar, Radboudumc distantieert zich

De anti-vaccinatie opvattingen van de Nijmeegse hoogleraar Peter Deen hebben geleid tot deining. Het Radboudumc in Nijmegen, waar Deen tot vorig jaar werkzaam was, zit met zijn uitlatingen in de maag.

62 reacties

 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Tja, het kwam in de geschiedenis wel vaker voor dat er wetenschappers waren met een afwijkende mening die toch gelijk kregen. Zie Alfred Wegener en zijn theorie van de continentale drift. Soms heeft de gevestigde orde zoveel geinvesteerd in een bestaande theorie dat men nieuw bewijs bewust negeert. Dissident zijn in de wetenschap moet kunnen. Het kan een nieuwe Alfred Wegener zijn. Dat men zover gaat om deze man af te vallen en marginaliseren is wel heel onwetenschappelijk.
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  @Kenneth. Wat vervelend voor je, dat je niet kunt vertrouwen op je eigen afweersysteem en de opbouw van natuurlijke immuniteit. Door de prikjes is de kans best groot dat je steeds afhankelijker wordt van prikjes omdat je eigen afweersysteem dan steeds minder makkelijk virussen kan bestrijden. Maar goed, ieder z'n ding en daarom ook het profijtbeginsel in de zorg invoeren.
 • Kenneth Tharmaratnam

  1 maand geleden
  @Pieter: Waar kijk jij? Want er is juist meer dan genoeg wetenschappelijk bewijs dat een vaccinatie bij heel veel mensen voorkomen heeft dat ze anders veel zwaardere gevolgen hadden gehad met een Covid besmetting, waarbij eventuele prik bijwerking in het niet valt. Dat de prik minder werkt bij de Omikron varianten is dan ook de grondslag voor aangepaste BioNtech en Moderna vaccins en vooralsnog hebben we nu enkel met Omikron varianten te maken en wijzen studies op lang(er)durende werking ervan.
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  @Kenneth. 1. Er is NUL bewijs dat je minder of korter ziek wordt van een prikje 2. De Moderna Next-Gen prik die in september komt, zijn in de UK goedgekeurd voor volwassen (vanaf 18) maar door de EMA nu nog niet 3. Het is niet eens duidelijk of en hoe er een nieuwe variant komt van Covid, dus waar ent je je (alweer?) tegen in. Voor zover er werking is, is het kortdurend 4. Tegen verkoudheid neem ik ook geen prik en kan toch stevig verkouden zijn 5. Vele prik bijwerkingen, zieker dan infectie
 • Tjeu Claase

  1 maand geleden
  Het is weer het bekende verhaal uit de corona crisis. Iedereen die zich kritisch uitlaat over de vaccinaties wordt "weggezet". De echte waarheid komt ooit boven water !